Showing posts with label Bear. Show all posts
Showing posts with label Bear. Show all posts

Tuesday, February 5, 2013

Asian Black Bear Herbivorous Animal

The Asian black bear (Ursus thibetanus), also known as the moon bear or white-chest bear, is a medium-sized species of bear, most adapted for arboreal life, look at a lot of the Himalayas and the northern part of the continent of India, Korea, northeastern China, Russian far east and Honshū and Shikoku islands of Japan. It is classified by the IUCN as a vulnerable species, especially because of deforestation and active hunting for its body parts. This species is very similar morphological some prehistoric bears, and is believed by some scientists to be descended from other species extant bears. Although most of the herbivorous, Asian black bears can be very aggressive toward humans, and have frequently attacked people without provocation. Species described by Rudyard Kipling as "the most bizarre of the ursine species."

Asian black bears are similar in general appearance to brown bears, but more lightly built and more slender legs. Asian black bear skull is relatively small, but great, especially in the lower jaw. Adult males have skulls measuring 311.7 to 328 mm (12.3 to 13 in) long and 199.5 to 228 mm (7.9 to 9 in), while females have skulls measuring 291.6 to 315 mm ( 11.5 to 12.4 in) long and 163-173 mm (6.4 to 6.8 in) wide. Compared with other bears of the genus Ursus, the projection of the skull to grow weak, low sagittal crest and short, even in old specimens, and does not exceed more than 19-20% of the total length of the skull, such as the brown bear, which has peaks sagittal consists of up to 41% of the length of the skull.

Although most of the herbivorous, Asian black bears jaw structure are not specific to food crops as pandas: Asian black bears have much narrower zygomatic arches, and the weight ratio of the two muscles pterygoideus also much smaller in Asian black bears. However, slip lateral temporal muscles are thicker and stronger in black bears.

Unlike polar bears, Asian black bears have powerful upper body for climbing trees, and relatively weak hind legs, which are shorter than the brown bear and the American black bear. A black bear with broken hind legs can still climb effectively. They are the most bipedal of all bears, and has been known to walk upright for more than a quarter mile. Heel pads on the front feet larger than most other species of bear. Their claws, which are primarily used for climbing and digging, a little longer in the front legs (30-45 mm) from the back (18-36 mm), and larger and more hooked than those of American black bears. Ear, which is bell-shaped, which is proportionally much longer than other bears, and stay out of the well head. The lips and nose are larger and more mobile than brown bears.

On average, adult black bears slightly smaller than American black bears, although large males can exceed the size of some other species of bear. They measure 70-100 cm (28-40 in) at the shoulder, and 120-195 cm (47-77 in) long. The tail is 11 cm (4.4 inches) long. Adult male usually has a weight between 100-200 kg (220-440 lbs), with an average weight of around 135 kg (about 300 lbs). Women weigh about 65-90 kg (143-198 lbs), with a large up to 140 kg (308 lbs). Of British sport known as "Old Shekarry" wrote about how black bear he shot in India probably weighing no less than 363 kg (800 lbs) based on how many people are needed to lift his body, though Gary Brown, author of The Great Bear Almanac wrote that the largest Asian black bears on record weighed 200 kg (440 lbs). Zoo-straight specimens can weigh up to 225 kg (500 lbs). Despite their senses worse than the brown bear, poor eyesight, and they listen to moderate strength, upper limit to be 30 kHz.

Asian black bears are diurnal, though they become nocturnal near human settlements. They may live in family groups consisting of two adults and two young successive litters. They will walk in procession to the smallest largest. They are good climbers of rocks and trees, and will climb to feed, rest, sun, avoid enemies and hibernate. Some older bears may become too heavy to climb. Spent half of their lives in trees and they are one of the largest arboreal mammal. In the Ussuri territory, black bears can spend up to 15% of their time in trees. Asian black bears break branches and twigs to place under themselves when feeding on trees, causing many trees in their home ranges have a nest-like structure at their peak. Asian black bears will rest for a short period in nests in trees standing fifteen meters or higher.

Asian black bears do not hibernate for a large part of their territory. They may hibernate in their colder, northern ranges, though some bears will simply move to a lower elevation. Almost all pregnant sow hibernation. Black bears prepare their dens for hibernation in mid-October, and will sleep from November to March. Well can be dug their nest hollow trees (sixty meters above the ground), caves or holes in the ground, hollow wood, or steep, mountainous and sunny slopes.

They also may den in abandoned brown bear dens. Asiatic black bears tend to den at lower elevation and on less steep slopes of the brown bear. Female black bears emerge from dens later than men, and female black bear with his son appeared later than barren. Asian black bears tend to be less mobile than brown bears. With enough food, Asian black bears can remain in the area around 1-2 sq km, and sometimes even as little as 0.5 to 1 km square.

Asian black bears have various vocalisation, including snoring, whining, roaring, sipping voice (sometimes made when feeding) and "an appalling row" when wounded, scared or angry. They emit loud hissing when issuing warnings or threats, and scream when fighting. When approaching other bears, they produce "tut tut" sound, produced by a bear estimated flicking their tongues against their mouths ceiling. During courtship, they emit sound cackle.

Monday, February 4, 2013

Panda Funny and Endangered Animals


Panda (Ailuropoda melanoleuca, go on. "Black and white cat-foot"), also known as the giant panda to distinguish them from red pandas are not related, it is a bear native central-western and south western China. It is easily recognized by, a special large black patches around the eyes, over the ears, and the whole round. Despite belonging to the order Carnivora, the panda diet is 99% bamboo. Pandas in the wild will occasionally eat other grasses, wild tubers, or even meat in the form of birds, rodents or carrion. In captivity, they may receive honey, eggs, fish, potatoes, bush leaves, oranges, or bananas along with specially prepared food.

The giant panda lives in a few mountain in central China, mainly in Sichuan province, but also in the Shaanxi and Gansu provinces. As a result of agriculture, deforestation and other development, the panda has been driven out of the lowland areas where it once lived.

Panda is an endangered species conservation depends. A 2007 report shows 239 pandas living in captivity in China and 27 overseas. Wild population estimates vary, one estimate shows that there are around 1,590 people living in the wild, while a 2006 study via DNA analysis estimated that this figure could be as high as 2,000 to 3,000. Some reports also show that the number of pandas in the world continues to increase. However, the IUCN does not believe there is enough certainty yet mereklasifikasi endangered species from the Vulnerable.
While dragons often served as a national symbol of China, international pandas appear at least as normal. Thus, it is becoming widely used in China in the international context, such as the five Fuwa mascots of the Beijing Olympics.

The giant panda has a black coat-and-white. Adults measure around 1.2 to 1.8 m (4 to 6 ft) long, including the tail about 13 cm (5.1 in), and 60 to 90 cm (2.0 to 3.0 ft) tall at the shoulder. Males can weigh up to 160 kg (350 lb). Females (generally 10-20% smaller than males) [15] can weigh as little as 75 kg (170 lb), but also can weigh up to 125 kg (280 lb). The average adult weight is 100 to 115 kg (220-250 lb).

The giant panda has a body shape typical bear. It has black fur on ears, eye patches, muzzle, legs, arms and shoulders. Waste from animal mantle white. Although scientists do not know why the bears are not common are black and white, speculation suggests that bold colors provide an effective camouflage in the shade-dappled snowy and rocky habitats. Giant panda thick, hairy mantle continued warm winter in the forest habitat. Have large molars and powerful jaws to crush bamboo-muscular grace.

Giant panda paw has a "thumb" and five fingers, the "thumb" - actually modified sesamoid bone - helping to hold bamboo while eating. Stephen Jay Gould discusses this feature in his essay on evolution and biology, The Pandas Thumb.
Tail of the giant panda, measuring 10 to 15 cm (4 to 6), is the second-longest in the bear family. (The longest belongs to sloth bears.)

The giant panda typically lives around 20 years in the wild and up to 30 years in captivity. Oldest captive, a woman named Ming Ming, has recorded age 34.

Tuesday, January 8, 2013

Brown Bear The Stronger Animal


Brown bears (Ursus arctos) is a large bear distributed in most northern Eurasia and North America. Bear adults generally have a weight between 100 and 635 kg (220 and 1,400 lb) and the largest subspecies, Kodiak Bear, rivals the polar bear as the largest member of the bear family and as the largest land carnivores.

There are several recognized subspecies within the brown bear species. In North America, two types are generally recognized, the coastal brown bear and the inland grizzly bears, and two broad types can define all brown bear subspecies. An adult grizzly in the Yukon interior life may weigh as little as 80 kg (180 lb), while the adult brown bears in Alaska live near shore on diet, nutritional stable spawning salmon may weigh as much as 680 kg (1,500 lb). Exact amount of overall brown subspecies remains in debate.

While the brown bear range has shrunk and has faced local extinctions, still listed as a species of concern by the IUCN with a total population of around 200,000. In 2012, this and the American black bear is the only bear species are not classified as endangered by the IUCN. However, the subspecies of California, North Africa (Atlas bear), and Mexico hunted to extinction in the nineteenth and twentieth and Marsican brown bears in central Italy is believed to have a population of only 30 to 40 bears.

Prime rate, including the brown bear from Russia, the United States (most of Alaska), Canada, the Carpathian region (especially Romania, but also Ukraine, Slovakia, Poland, and so on), the Balkans, Sweden and Finland, where it is the national animal. Brown bear is the most widely distributed of all bears.

Brown bears have long, thick fur, with manes long enough in the back of the neck. In India, brown bears can be reddish with silver tips, while in China, brown bears are bicolored with a yellow-brown tunic or white on her shoulder. North America may Grizzlies dark brown (almost black) to cream (almost white) or yellowish brown. Black hair usually have white tips. Winter fur is very thick and long, especially in northern subspecies, and can reach 11 to 12 centimeters (4 to 5) in the Withers. Winter thin hair, but rough to the touch. Summer fur is much shorter and sparser, and its length and density varies geographically.

Brown bears have very large claws and curved, those attending the forelimbs become longer than the hind feet. They can reach 5 to 6 cm (2.0 to 2.4 in) and sometimes 7 to 10 cm (2.8 to 3.9 in) along the curve. They are generally dark with a light tip, with some forms having completely light claws. Brown bear claws are longer and straighter than American black bears.

Blunt claws, while those of black bears sharp. Because of the structure of their claws, as well as their excess weight, adult brown bears can not climb trees as the two species can black bears. The claws of the brown bear is big enough. Hind legs adult bears were found usually measure 21 to 36 cm (8.3 to 14 in) long, with a large Kodiak bear has been measured up to 46 cm (18 in.) along their hind legs.

Adults have a big, very built concave skulls, which are large in body proportions. High forehead and skull steeply.The projections growing up well when compared with those from the recent Asian black bears have a sagittal crest not exceed more than 19-20% of the total length of the skull, while the former has a sagittal crest consists of up to 40 - 41% of the length of the skull. Weaker skull projections developed in women than in men.

Brain shell is relatively small and elongated. There are a lot of geographic variation in the skull, and presents itself especially in dimension. Grizzlies, for example, tend to have flattering profile of European and American coastal brown bears. Russian bears tend skull length from 31.5 to 45.5 cm (12.4 to 17.9 in) for males, and from 27.5 to 39.7 cm (10.8 to 15.6 in) for females. Zygomatic arch width in males is 17.5 to 27.7 cm (6.9 to 11 in.), and 14.7 to 24.7 cm (5.8 to 9.7 in) in women. Brown bears have very strong teeth: a relatively large incisors and canine teeth large, highly curved lower. Three maxillary first molar undeveloped and single crowned with one root.

Molar on both smaller than the other, and usually not in adults. It is usually lost at an early age, leaving no trace alveolus in the jaw. The first three of the mandibular molars are very weak, and often lost at an early age. Although they have powerful jaws, brown bear jaws are not able to breach large bones with the ease see hyenas.

The Brown Bear is the most different sizes of species extant bears. Dimensions of brown bears fluctuate very greatly according to sex, age, individual, geographic location, and season. The normal range of physical dimensions for a brown bear is the length of the head-and-body 1.4 to 2.8 m (4.6 to 9.2 ft) and a shoulder height of 70 to 153 cm (28 to 60 in). Males always larger than the female, usually with around 30% more weight in the race. Tail relatively short, ranging from 6 to 22 cm (2.4 to 8.7 in) in length.Young year usually weighs 2-27 kg (4.4 to 60 lb), while yearlings usually weighs 9-37 kg (20 to 82 lb).

In general, expensive brown bear at least when they emerge from hibernation in the spring and then reach peak weight when preparing for hibernation in the fall (as they often gorge on large food items).

Several subspecies showed considerable variation. While the Eurasian brown bear (U. a. Arctos) and grizzly bear (U. a horribilis.) From Northern Europe, Yellowstone National Park or interior Alaska seasonal average weight between 115 and 360 kg (250 and 790 lb), bears the yukon Delta, British Columbia interior, Jasper National Park and southern Europe may weigh 55-155 kg (120-340 lb) on average. From Syria bear (U. a syriacus.) And Gobi Desert (U. a gobiensis.) Subspecies is about the same mass as small Eurasian brown and grizzly bear and can measure very small as 1 m (3.3 ft) in head-and-long body.

At the other end of the scale of interior brown bears, grizzly normal, brown bear Eurasian and East Siberian brown bear (U. a collaris.) Has been weighing up to 680 kg (1,500 lb), 481 kg (1,060 lb) and 600 kg (1,300 lb ), respectively.

Due to lack of genetic variation within subspecies, environmental conditions in a particular region may play the biggest part in the weight variation. Interior brown bears are generally smaller than often perceived, to be around the same weight as the average African lions average estimate of 180 kg (400 lb) in males and 135 kg (300 lb) in females.

Largest inland brown bear subspecies appears to be Ussuri brown bear (U. a lasiotus.), Probably ancestors of modern American grizzly, which in turn is comparable to the size of a bear littoral as described below.

Brown bears are found in the coastal areas of Alaska and the Russian Far East is the largest. Kodiak bears are the largest subspecies (U. a. Middendorffi), followed by the Kamchatka brown bear (U. a beringianus.), Though bears from other coastal areas of East Asia and western North America can be comparably large. In the districts, the average girl from 181.4 to 318 kg (400 to 700 lb) and average men 272-635 kg (600 to 1,400 lb). It is not uncommon for male Kodiak bear weight up to 680 kg (1,500 lb) in the fall with some specimens reaching 780 kg (1,700 lb) or more.

Big men like to stand over 3 m (10 ft) high while on their hind legs and woven 1.5 m (5 ft) tall at the shoulder. The heaviest recorded brown bear weighed more than 1,150 kilograms (2,500 pounds). In addition, the maximum weight of 1,500 kg (3,300 lb) for Kodiak bears published.

Monday, January 7, 2013

Grizzly Bear is Active Animal


Grizzly bear (Ursus arctos horribilis), also known as the Silvertip Bear, a grizzly, or the North American brown bear, is a subspecies of the brown bear (Ursus arctos), which generally live in the highlands of western North America. This subspecies is expected to fall from Ussuri brown bears which crossed to Alaska from eastern Russia 100,000 years ago, though they did not move south until 13,000 years ago.

Except for his son and daughter, Grizzlies normally solitary, active animals, but in coastal areas, together grizzly rivers, lakes, rivers, and ponds during the salmon spawn. Every other year, females (pigs) produce 1-4 young (usually two) which are small and weigh only about 500 grams (1 lb). Pig is protect her and will attack if she thinks she or her child is threatened.

Grizzlies most adult female weighs 130-200 kg (290-440 lb), while adult males weigh an average of 180-360 kg (400-790 lb). The average total length in this subspecies is 198 cm (6.50 ft), with an average shoulder height 102 cm (3.35 ft) and hindfoot length of 28 cm (11 in). Newborn bears may weigh less than 500 grams (1.1 lb). In the Yukon River area, mature female bears can weigh as little as 100 kg (220 lb). On the other hand, a male grizzly has been recorded occasionally very large than normal size, weighing up to 680 kg reported (1,500 lb). Although variable from blond to almost black, grizzly bear fur is usually brown with white tips. A pronounced hump appears on their shoulders, hump is a good way to distinguish a black bear from a grizzly bear, as black bears do not have this hump.

Brown bear found in Asia, Europe and North America giving them one of the wide range of species of bear. Grizzly bear ancestors originated in Eurasia and traveled to North America around 50,000 years ago. This is an occasion that very recently in evolutionary time, causing the North American grizzly bear to be very similar to the brown bears inhabit Europe and Asia.

In North America, grizzly bears previously ranged from Alaska to Mexico and as far east as the west coast of Hudson Bay. In North America, this species is now found only in Alaska, south through much of western Canada, and into portions of the northwestern United States including Idaho, Montana, Washington and Wyoming, extending as far south as Yellowstone and Grand Teton National Parks, but is most often found in Canada.

In September 2007, a hunter produced evidence of grizzly bears returning to the Selway-Bitterroot wilderness ecosystem, in Idaho and western Montana, by killing the male grizzly bear.
Originally rate also includes many Great Plains and the southwestern part of the country, but the people have disappeared in most areas.

Grizzly bear appears on the flag of California, though they are already extinct in the state, the latter after shot in 1922.
In Canada, there are approximately 25,000 grizzly bears occupying British Columbia, Alberta, Yukon, Northwest Territories, Nunavut, Ontario and northern Manitoba. Combining Canada and the United States, grizzly bears inhabit approximately half of their historical range region. In British Columbia, grizzly bears inhabit approximately 90% of their original territory. There are approximately 25,000 grizzly bears in British Columbia when Europe's population. However, the population size decreases drastically as hunting and loss of habitat. In 2008, it is estimated there are 16,014 grizzly bears. Population estimates for British Columbia are based on hair-slung, DNA-based preparations, mark-recapture and a refined multiple regression model.

Other provinces and the United States can use a combination of methods to estimate population. Therefore, it is difficult to say exactly what the method used to produce total population estimates for Canada and North America, as they likely developed from a variety of research. The grizzly bear currently has legal protection in Mexico, European countries, some regions of Canada and in the United States. However, it is expected that repopulating former range will be a slow process, for various reasons, including Reintroduksi from predators compete to the counties, the effect of re-introducing such a large animal to areas prized for agriculture and livestock, and because of familiarity breeding bears slow. Currently there are about 55,000 wild grizzly bears in North America.
Brown bear (grizzly bear is a subspecies) can live up to 30 years in the wild, though 20 to 25 is normal.

Sunday, January 6, 2013

Polar Bear Marine Mammals Animal


Polar bears (Ursus maritimus) is a bear native largely in the Arctic Circle covers the Arctic Ocean, its surrounding seas and surrounding land. This is the largest terrestrial carnivore and also the largest bear, together with omnivores Kodiak Bear, which is approximately the same size. A (male adult) pigs weighing around 350-680 kg (770 to 1.500 lb), while the sow (female adult) is about half that size. Although closely related to the brown bear, it has evolved to occupy a narrow ecological niche, with body characteristics adapted for cold temperatures, for moving on snow, ice, and open water, and for hunting the seals which make up the bulk of the diet. Although most polar bears born on land, they spend most of their time at sea. Their scientific name means "maritime bear", and is derived from this fact. Polar bears can hunt their preferred food of seals from the edge of sea ice, often living from fat recommendations when no sea ice is present.

Polar bears are classified as a vulnerable species, with eight of the sub-populations of polar bears nineteen decreased. For decades, large scale hunting of international concern for the future of the species but populations rebounded after controls and quotas began to happen. For thousands of years, the polar bear has been a key figure in the content, spiritual life, and culture of indigenous Arctic, and polar bears remains important in their cultures.

Polar bears are the largest terrestrial carnivore, being more than twice as large as Siberian tigers. It shares this title with the Kodiak bear. Adult males weigh 350-680 kg (770-1500 lbs) and measure 2.4 to 3 m (7.9 to 9.8 ft) long. The Guinness Book of World Records registered male on average has a body mass 386-408 kg (850-900 lb) and 133 cm shoulder height (4.36 ft). Adult females are about half the size of males and normally weigh 150-250 kg (330-550 lb), measuring 1.8 to 2.4 meters (5.9 to 7.9 feet) long. During pregnancy, however, they can weigh as much as 500 kg (1,100 lb). Polar bears are one of the most sexually dimorphic of mammals, exceeded only by the pinnipeds. Polar bears are the largest in the record, reportedly weighing 1,002 kg (2210 pounds), is a male shot at Kotzebue voice in northwestern Alaska in 1960. These specimens, when assembled, stands 339 cm (11.12 ft) high. Shoulder height adult polar bear is 122-160 cm (48 to 63 in).

Compared with its closest relative, the brown bear, the polar bear has a longer body and skull develop long and nose.As predicted by Allen's rule for northern animals, stocky legs and ears and a small tail. However, the feet are very large to distribute load when walking on snow or thin ice and provide propulsion when swimming, they may measure 30 cm (12 inches) in adults.

The pads of the feet are covered with small, soft papillae (bumps donation) which provide traction on the ice. Polar bear claws are short and stocky compared to the brown bear, perhaps to serve the needs of heavy container for holding prey and ice. Very raking claws below to assist in digging in the ice of the natural habitat. Study injury patterns in polar bear forelimbs found wound right next body to be more often than to the left, indicating, perhaps, right-handedness. Unlike the brown bear, polar bears in captivity are rarely overweight or very large, possibly as a reaction to the warm conditions of most zoos.

Polar bears remarkable isolated to 10 cm (3.9 in) of fat, skin, fur, they overheat at temperatures above 10 ° C (50 ° F), and almost invisible under infrared photography. Polar bear fur consists of dense underfur layer and the outer layer of hair caregivers, which appears white to tan but are actually transparent. Guardian hair is 5-15 cm (2.0 to 5.9 in) over most of the body. Polar bears gradually fall from May to August, but, unlike other Arctic mammals, they do not shed their mantle for a darker color to hide themselves in the summer conditions. The mantle cavity keeper polar bear hair was once thought to act as fiber-optic tubes to do light to dark skin, where it can be absorbed, however, this theory is disputed by recent studies.

White layer is usually yellow with age. When kept in captivity in warm, humid conditions, the fur may change color as the pale green algae that grows in the hair guardian. Males have significantly longer hair on their front legs, that long to bear the increase reached 14 years of age. Ornamental foreleg hair male is estimated to attract females, serving a similar function to the lion's mane.

Polar bears have a very well developed sense of smell, able to detect seals nearly 1 mile (1.6 km) away and buried under 3 ft (0.9 m) of snow. Hearing is about as acute as do humans, and its vision is also good at long distances.

Polar bears are good swimmers and individuals have been seen in open Arctic waters as far as 200 miles (320 km) off the ground. With body fat that gives buoyancy, fish swim in a dog paddle fashion using a large front legs for propulsion. Polar bears can swim 6 mph (9.7 km / h). When walking, the polar bear tends to have a slow gait and maintains an average speed of about 3.5 mph (5.6 km / h). When running, they can reach up to 25 mph (40 km / h).

Polar bear is often regarded as a marine mammal because of spending months at sea. The preferred habitat is the annual sea ice covering the waters over the landing continent and the Arctic inter-island archipelago. This area, known as the "Arctic ring of life", have high biological productivity compared to waters in the high Arctic. Polar bears tend to areas where sea ice meets water often, such as polynyas and leads (temporary stretches of open water in Arctic ice), to hunt the seals that make up most of the diet. Polar bears are therefore found primarily along the perimeter of the polar ice package, not in the Polar Basin close to the North Pole where the density of primary seal.

Annual ice contains areas of water that appear and disappear throughout the year as the weather changes. Seals migrate in response to these changes, and polar bears must follow their prey. In Hudson Bay, James Bay, and some other areas, the ice melts each summer actually (an event often referred to as "ice-floe separation"), forcing polar bears to go to ground and wait through the next months until freeze-up. In the Chukchi and Beaufort seas, polar bears backward every summer in more northern permanent ice freezes over the years.

Saturday, January 5, 2013

American Black Bear Description


The American black bear (Ursus Americanus) is a medium-sized bear native North America. This is the smallest and most abundant species distributed continent bears. Black bears are omnivores and their diet is very different depending on the season and location. They usually live in forested areas most, but do leave forests in search of food. Sometimes they become attracted to human communities because of the availability of food directly. The American black bear is the most common species of bear in the world. It is listed by the IUCN as Least Concern, due to a wide distribution of species and a large global population estimated to be twice that of all other bear species combined. Along with the brown bear, it is one of only two of the eight bear species are not considered globally Modern threatened by the IUCN. American black bears often mark trees use their teeth and claws as a form of communication with other bears, the general behavior of many species of bears.

Although they all live in North America, black bears are not closely related to brown bears and polar bears, genetic studies reveal that they split from a common ancestor 5.05 million years ago. Second American and Asian black bears are considered sister taxa, and are more closely related to each other than other species of bear. Apparently, the Sun Bear also relatively recent split of this lineage.

A small bear called Ursus abstrusus primitive is the oldest North American fossil member of the genus Ursus, the date to 4.95 mya. This suggests that U. abstrusus probably the direct ancestor of the American black bear, which evolved in North America. Although Wolverton and Lyman still consider U. vitabilis an "apparent precursor to modern black bears", has also been placed in the U. Americanus.

Ancestors of American black bears and Asian black bears diverged from sun bears 4.58 mya. The American black bear then broke away from the Asian black bear 4.08 mya. Fossils of the earliest American black bear, which is located in Port Kennedy, Pennsylvania, much like the Asian species, though later specimens grew to sizes comparable to a bear. From the Holocene to present, American black bears seem to have decreased in size, but this has been disputed because of problems with fossil specimens dating.

The American black bear lived during the same period as short-faced bear (Arctodus simus and A. pristinus) and Florida bespectacled bear (Tremarctos floridanus). This Tremarctine bears evolved from bears that have moved from Asia to North America 7-8 ma. Short-faced bears are thought to have very carnivorous and bespectacled Florida bear more herbivorous, while the American black bears remain arboreal omnivores, like their Asian ancestors.

Behavior of black bears generalists enable it to exploit a wider variety of food and was given as the reason why these three genera, private safe climate and vegetative changes through and last ice age while the other more specialized North American predators from extinction. However, both the safe Tremarctos Arctodus and other ice age some. After Ursids prehistoric extinct during recent glacial period 10,000 years ago, black bears may bear only present in large part to the advent of the North American brown bear over the continent.

Historically, black bears occupy most of the forest areas in North America. Today, they are mainly limited to rarely settled, forested areas.

Black bears currently inhabit much of their Canadian native range, although they do not occur in agricultural land south of Alberta, Saskatchewan, and Manitoba. They have been extinct in Prince Edward Island since 1937. Total Canadian black bear population is between 396,000 and 476,000, based on surveys taken in the mid-1990s in seven Canadian provinces, though this estimate excludes black bear populations in New Brunswick, Northwest Territories, Nova Scotia, and Saskatchewan. All areas show stable populations of black bears during the past decade.

Current range of black bears in the United States is constant throughout most of the sea (down the Appalachian Mountains almost continuously into Virginia and West Virginia), the northern midwest, the Rocky mountain region, the west coast and Alaska. But it is becoming increasingly shattered or not in other areas. Despite this, black bears in the area seem to have expanded their coverage over the past decade. Review taken from 35 states in the early 1990s showed that black bears are good stable or increased, except Idaho and New Mexico. Overall population of black bears in the United States has been estimated range between 339,000 and 465,000, though this excludes populations from Alaska, Idaho, South Dakota, Texas, and Wyoming, whose population size is unknown.

In 1993, known Mexican black bear populations in four areas, though knowledge about the distribution of the rural areas have not been updated since 1959. Mexico is the only country where black bears are classified as endangered.

Throughout their range, habitat favored by American Black Bears have some common characteristics. They are often found in areas with a relative field is inaccessible, dense understory vegetation and a large number of edible material (especially the columns). Adaptation of forests and dense vegetation in this species may initially occur because black bears have grown with the larger, more aggressive species of bear, extinct short-faced bears, and brown bears are still alive, that the more open habitat monopolized. Although found in the largest amounts in the wild, disturbed areas and rural areas, black bears can adapt to survive in some numbers on the outskirts of the county for their food contains easily assessible and some vegetative coverage.

In most of the United States border, when black bears are usually found in mountainous areas so plants, from 400 to 3,000 m (9,800 ft to 1,300). For bears that live in the southwestern United States and Mexico, habitat usually consists of perpendicular chaparral and pinyon juniper forest. In this region, sometimes the bear moved to a more open area to feed on prickly pear cactus. At least two different major habitat types that are occupied in Southeast USA.

Black bears in the southern Appalachian Mountains took place in most of the oak-hickory and mesophytic forest mix. In southeastern coastal areas (like Florida or Louisiana), bears inhabit Flatwoods mixture, bay, and swamp wood page. In the northeastern part of the range (U.S. and Canada), the main habitat consists of hardwood forest canopy such as beech, maple, and birch, and conifer species. Corn crop and oak-hickory mast is also common food source in some parts of the northeast, small, thick swamps provide excellent protection protection especially in the perpendicular white cedar. Along the Pacific coast, redwood, fir Sitka, and hemlocks dominate the overstory cover. In the northern forest types are important for the early succession of black bears, such as field brushes, wet and dry meadows, high tides, riparian areas and various post-timber-producing species.

Pine-fir forests dominate much coverage of black bears in the Rockies. District nonforested important here is wet meadows, riparian areas, avalanches chutes, roadside, burns, sidehill parks, and subalpine ridgetops. In areas where human development is relatively low, such as stretching from Canada and Alaska, American black bears tend to be found more regularly in low-lying regions. In the northeastern part of Canada, especially Labrador, black bears have been adapted exclusively for the semi-open areas that are more typical habitat in North America for the brown bear (probably here because of the brown bear and polar as well as other large carnivore species).

American black bear skull broad, with a narrow muzzle and large jaw hinges. In Virginia, a total length of adult bear skull found on average 262-317 mm (10.3 to 12.5 in). Across the region, the greatest length of skull measured 23.5 to 35 species have been reported cm (9.3 to 14 in). Women tend to have more slender and pointed faces than males. Their claws are usually black or dun. Claws are short and rounded, thick at the base and taper to a point. Claws from the back and front foot well is almost the same length, although foreclaws tend sharper curve. The claws large enough relative species, with long hind legs 13.7 to 22.5 cm (5.4 to 8.9 in), which proportionly larger than other species of bear secondary but much smaller than the large adult brown paws and bear especially poles. Soles of the feet are black or brown, and bare, rough and very wrinkled. Relative hind legs longer than the Asian black bear. Vestigal tail is usually 4.8 inches (12 cm) long. Ears small and rounded, and well set back on the head.

Black bears are highly skilled, capable of opening screw-top jar and manipulating door hooks. They also have great physical strength. Even bear cubs have been known to deliver flat-shaped rocks weighing 310-325 pounds (140-147 kg) with their reverse singles on the front foot. They move in a way, rhythmic surefooted and can run with the speed of 25-30 mph (40-50 km / h). Black bears have good eyesight, and has been shown experimentally to be able to learn visual discrimination tasks according to color faster than chimpanzees and as fast as dogs. They can also learn quickly to distinguish various forms, such as small round, circle and squares.

Friday, January 4, 2013

Spectacled Bear is Vulnerable Animal


Spectacled bear (Tremarctos ornatus), also known as the Andean Bear and locally as ukuko, jukumari or ucumari, is the last remnant of the short-faced bear (subfamily Tremarctinae) and live near Florida bespectacled relative to the short-faced bears and bears of the Middle Pleistocene Pleistocene age End . Bespectacled bear is the only bear species surviving native South America, and the only surviving member of the subfamily Tremarctinae.

Spectacled bears are the only bear native South America and the largest land carnivores technically on the continent, even as little as 5% of the diet consists of meat. Largest South American carnivorous obligat is jaguar. Among the remaining South American, Native land animals, only the South American Tapir Baird and heavier than the species.

Spectacled bears are secondary species of bear. On the whole fur is dark, though bears can vary from pitch black until dark brown and even reddish hue. Species usually have special beige-colored marking on the face and upper chest, though not all bespectacled bears have "spectacle" markings. Pattern and extent of pale markings slightly different on each individual and bear bears can easily be distinguished with this. Male third larger than females in dimensions and sometimes twice their weight.

Males can weigh 100 to 200 kilograms (220 - £ 440), and females 35 -82 kilograms (77-181 lb). The length can range from 120 to 200 cm (47-79 in), with a long tail only 7 cm (2.8 in), and high shoulder from 60 to 90 cm (24-30 in). Compared with other living bears, this species has a round face with a relatively short muzzle and wide. On some extinct species of the subfamily Tremarctinae, facial structure has been considered an adaptation for the most part carnivorous diet, although priority herbivores modern Spectacled bears' diet.

They are found in parts of northern and western South America, including eastern Panama, western Venezuela, Colombia, Ecuador, Peru, western Bolivia, and northwestern Argentina. This species is only found in the Andes. Bespectacled bears have a reputation for being adaptable, as found in various habitats and the entire height range, including cloud forest, plateau grasslands, dry forests and desert scrub. Sometimes they can reach heights as low as 250 m (820 ft) but not normally found below 1,900 m (6,200 ft) at the foot of the hill. They even can range up to the snow line in the mountains more than 5,000 m (16,000 ft) in height.

Bespectacled bear is one half of the species extant bears commonly arboreal, as well as American and Asian black bears and sun bears. Collective human survival has depended in large part on their ability to climb even the tallest trees of the Andes. They tend to be backward from human existence, often by climbing trees.

When they reached the tree, they often build a platform, perhaps to aid in concealment, as well as to relax and keep food. Although Spectacled bears live alone and tend to isolate themselves from one another to avoid competition, they are non-region. They even have been recorded to feed in small clusters in abundant food sources. Men reported having an average home range of 23 km2 (8.9 sq mi) during the rainy season and 27 km2 (10 sq mi) during the dry season.

Women who reported having an average home range of 10 km2 (3.9 sq mi) during the rainy season and 7 km2 (2.7 sq mi) during the dry season. When approached by humans or other bespectacled bear, they will react in a docile but be careful, but the striker is seen as a threat or a mother her child at risk of extinction. Like other bears, mothers protective of their young and have attacked the hunter. However, no human deaths have been recorded by the state government of South America. Predators of tiger cub puma and jaguar, although the latter usually have very different habitat preferences. Generally, the only threat to the bears is human adults.

Bear longest living captive, at the National Zoo in Washington, DC, reaches the age of 36 years and 8 months. Age in the wild yet to learn but a bear is believed to usually live to 20 years or more.

Bespectacled bear more herbivorous than most other bears, usually around 5 to 7% of their diet is meat. The most common food for bears include cactus, palm nuts, bamboo hearts, light orchids, fruit that fell on the forest floor and palm leaves unopened. They also will peel back the bark to eat nutritious second layer. Most of these plants are very difficult to open or digest for most animals and teddy bears are one of the few species in coverage to exploit food resources. This bears also feed on planting crops such as sugar cane, corn and honey and have been known to travel on the line for fruit trees and bromeliad.

Game animals are usually quite small but bears can predate adult deer, llama and domestic livestock and horses. Game animals include rabbits, rats, other rodents, birds in the nest (especially the larger, ground-bird's nest), arthropods and carrion. They are sometimes accused of killing livestock, especially cattle, and fields of corn rob.

Unexpectedly, some bears become habituated to feeding cattle but bears are actually more likely to eat the carcasses of cattle and some farmers may assume bear bespectacled accidentally kill them. For fear of losing stock, bears can be killed.

Thursday, January 3, 2013

Sloth Bear is Nocturnal Insectivorous Animal


Sloths Bear (Melursus ursinus), also known as Bear or bear labiated Stickney, is a nocturnal insectivorous species of bear found wild within the Indian subcontinent. Bear sloths evolved from ancestral brown bears during the Pleistocene and shares features found in insect-eaters mammals through convergent evolution. Isolated population in Sri Lanka is considered to be a subspecies. Unlike brown and black bears, sloth bears have developed lankier, with long mantle that form the mane around the face, long sickle shaped claws, and a specially adapted lower lip and palate used for sucking insects. Sloths, bears breed during the spring and early summer and early winter near the produce. They feed on termites, honeybee colonies and fruits. Sloths, bears sometimes attack humans that encroach their territory. Historically, humans have drastically reduced their habitat and diminished their population by hunting them for food and products like baculum and claws. This bear has been used as a pet do because of their tameable.

Bear sloths distinguished from black bears lankier Asia to build them, over time, the mantle shaggier, pale muzzle and white paws. Bear sloths thick and long snout, with small jaws and bulbous nose with wide nostrils. They have long lower lip that can present in the outer edges of the nose, and the least upper incisors, thus enabling them to draw a large number of insects. Premolar and molar teeth are smaller than in other bears, because they do not chew as much vegetation. In adults, the teeth are usually in poor condition, because the amount of dirt they suck and chew while eating insects. The back of the mouth palate long and wide, like other specialized ant-eating mammals.

Disproportionately large claws, and has been well developed, sickle shaped blunt claws which measure 4 inches in length. Their foot on by a hairy website. They have the longest tail in the bear family, which can grow up to 6-7 inches. Their hind legs are not very strong, even if they are knee-jointed, and allows the sloth bears to assume almost any position. Very large and floppy ears. Sloths fur bear really black (rusty for some specimens), save for a whitish Y or a V-shaped chest. This feature is sometimes not available, particularly in specimens of Sri Lanka.

These features, which are also present in Asian black bears and sun bear, is expected to serve as a threat display, as all three species are sympatric with tigers.The mantle length, shaggy and messy, though relatively warm enivronment this species is found in, and very weight in the back of the neck and between the shoulders, forming a mane that 30 cm (12 in) long. Underlegs stomach and almost naked.

Adult-sized sloths, bears are bears, weighing around 130 kg (290 lb) on average, although different weight can range from 55 to 124 kg (120-270 lb) in females and 80-192 kg (180-420 lb) at men. They are 60-90 cm (2-3 ft) high at the shoulder, and has a body length of 1.4 to 1.9 m (4.6 to 6.3 ft). Females are smaller than males, and have more fur between the shoulders.

Adult sloths  bears can travel in pairs, with a gentle man with his son. They may fight for food. They walk in slow motion, off-balance, with their feet set in motion, flapping noise. They can run faster than a human walking. Although they appear slow and clumsy, sloth bears are excellent climbers. They climb to feed and rest, though not to escape enemies, as they prefer to stand their ground. They were able to climb on smooth surfaces and hang upside down like sloths. They are good swimmers, and especially add water to play. To mark their territory, sloth bears will scrape trees with their front legs, and rub them with their hips.

Bear sloths have a great vocal range. Gary Brown, in his Great Bear Almanac lists more than 25 different voices in 16 different contexts. Sounds like barking, screaming, grunt, roaring, snarls, whickers, woofs and complaints made when angry, threatened or when fighting.

When hurt or fear, they scream, moan or whimper. When feeding, sloth bears make loud huffing and sucking sound, which can be heard more than 100 meters away. Sounds like a rush or hum made by bears resting or sucking their paws. Scattering will transmit to her voice bouncing them. The most spectacular species during mating, and make hard, melodious calls when doing that. Bears do not hibernate sloths. They make their day beds out of broken branches of a tree, and will rest in the caves during the rainy season. Sloths, bears the most nocturnal bear, although pigs are becoming more active in the day when his son.

Wednesday, January 2, 2013

Sun Bear a Tropical Rainforest Animal


Sun Bear (Helarctos malayanus), also known as the honey bear, is a bear found primarily in the tropical rainforests (compact low land forest) in Southeast Asia, North-East India, Bangladesh, Myanmar, Thailand, Laos, Cambodia, Vietnam, South China , Peninsular Malaysia, and the islands of Sumatra and Kalimantan.

Sun bear is 120-150 cm (47-60 in) long, up to the smallest member of the bear family (Ursidae). Men tend 10-45% larger than females, the first usually has a weight between 30 and 70 kg (66-154 lb), and the last between 20 and 40 kg (44-88 lb). Shoulder height is about 60-78 cm (24-28 in). Honey Bear has a sickle-shaped claws relatively mild. This has huge paws with naked soles, probably to assist in climbing. Its inward-turned feet make the bear pigeon walked over, but a good climber. Have small, rounded ears and a strong muzzle. The tail is 1.2 to 2.8 inches (3-7 cm) long. Despite its small size, sun bears have a very long tongue and slender, ranging from 8 to 10 inches (20-25 cm) long. The bear was used to extract honey from beehives.

Unlike other bears, the Sun Bear fur is short and slender. This adaptation may be due to the low plains inhabited climate. Fur black or dark brown-black cover his body, except on the chest, where there is a pale orange-yellow marking in a horseshoe shape. Similar colored fur can be found around the nose and eyes. Special signs give the sun bear its name.

Diet of sun bears largely made up of invertebrates and fruits but as omnivores they will eat a variety of foods including small vertebrates, such as lizards, birds, turtles, eggs, young end of the palm trees, nests of bees, berries, sprouts , root, and coconut. In fact, honey bears have been observed to eat more than 100 species of insects and more than 50 species of plants.

While one could eat a lot of leaves, sun bears have certain favorite food source. This was shown in a study in which termites, ants, beetles and beetle larvae made up most of the invertebrates consumed, while the figs are the most important sources of fruit taken. [9] They eat termites by thrusting their feet into a pile creep and they lick their paws off.

Likes sun bears to honey raise its alternative name of 'honey bear'. In Malaysia and Indonesia, this is known as 'Honey Bear' which translates into honey bear.

Powerful jaws can break open nuts. Long, strong nails that used to go into tree trunks and fallen timber to access the honey, grubs and termites. Lots of sun bear food should be detected using a sharp sense of smell, as visibility was poor.

Honey bears not hibernate, and, as a result, it can reproduce all year round. Child reaches sexual maturity after 3-4 years and can live up to 30 years in captivity. A female sun bear can produce 1 to 2 children per year. Honey Bear undergo around 96 days after the pregnancy period of 300 to 400 g and hairy cub born blind. Cub was originally completely dependent on his mother and breastfeeding can continue for about 18 months. After 1 to 3 months, young children can run, play and forage near his mother. Women were observed to mate at about 3 years. During the wedding, the sun bear hug will show such behavior, artificial battle and head shaking with like.

Being creatures of the night especially, sun bears tend to relax during the day at the bottom leg off the ground. Because of spending so much time in trees, sun bears can sometimes cause damage to property. Has been known to destroy coconut palms and cocoa trees in plantations.