Showing posts with label Whale. Show all posts
Showing posts with label Whale. Show all posts

Friday, February 1, 2013

Beluga Whale The Smiling Animal

Beluga whale classification
The scientific name for Beluga whale Delphinapterus leucas is. This is a marine mammal belonging to the genus Delphinapterus Monodontidae family. Immediate family species are Narwhals (monodon Monoceros). Previously, dolphine Irrawaddy (Orcaella brevirostris) is also considered as part of the family Monodontidae, but new genetic studies indicate that this is not true assumption.The Beluga whale was first described in 1776 by Peter Simon Pallas, a German zoologist who worked in Russia.

Beluga whales should not be confused with the species named Beluga (Huso Huso). Is Beluga sturgeon famous fish roe valuable, much sought-after Beluga caviar. They live in the Caspian Sea and Black Sea, and is sometimes also found in the Adriatic Sea.

Beluga whale habitat and coverage
Beluga whales are only found in the northern hemisphere and they usually live in the Arctic Ocean and some of the sea in the Arctic and subarctic environments. But there are small Beluga whale population in the Gulf of St. Lawrence, Canada. Beluga whales spend the summer in shallow coastal waters. During the winter, they are usually found near the ice edge.

Beluga whale behavior
Women's Beluga whales and their calves will often form groups consisting of 2-15 animals. Male Beluga whales can form a much larger group, sometimes consisting of more than 500 people. Beluga whale group really big which consists of thousands of animals have also been seen.

Beluga Whale spirited and funny. They tend to be very cheerful when they have reached their summer habitat in shallow waters, and usually will be involved in the flipper-slapping and lobtailing. Beluga whales also playful enough noise.

Beluga whale reproduction
Beluga whale females will produce no more often than every 2-3 years, and usually only produce one young per birth. This makes the Beluga whales vulnerable to over-hunting. After a gestation period of around 15 months, young Beluga whales already weighs around 70 kilograms of birth in the spring. This will not be weaned until it has reached the age of 1.5 to 2 years. The estimated longevity Beluga whales are around 35-40 years old.

A Beluga whale newborn dark brown, dark gray or black. As descendants grow older, the staining will change. Between the ages of one and two years, the staining will reach a point where turning blue whale. Old white Beluga whales. Before the summer molt, Beluga whales can be seen quite yellow.

The Beluga whale females will usually become sexually mature at the age of five years, while males do not become sexually mature until they are at least eight years old. We still know little about the actual process of mating. Marriage is known to take place during the winter or early spring. Beluga whales can marry in their winter habitat or during spring migration. But there are a lot of reports about the mating lasted for another season, so that he may be capable of Beluga whales delayed implantation.

Thursday, January 31, 2013

Blue Whale The Biggest Animal in World


Blue whale classification
Blue whales are marine mammals including the genus Balaenoptera in Balaenoptiidae family. Is the scientific name Balaenoptera musculus. There are three recognized subspecies of Balaenoptera musculus. Named Balaenoptera musculus musculus subspecies found in the north Atlantic and the north Pacific Ocean. Subspecies named Balaenoptera musculus intermedia is not native to the southern part of the world. The third species, Balaenoptera musculus brevicauda often referred to as the Little Blue Whale and live in the Indian Ocean and in the southern part of the South Pacific. If you read the texts of the older of the blue whale you might find a fourth subspecies, indica Balaenoptera musculus. Today, the most powerful Blue whales do not agree however that the whale Balaenoptera musculus brevicauda subspecies belonging.

Blue whales name
Blue whales are known by several different common names in addition to blue whales, such as the Great Blue Whale, Sibbald's Rorqual, Rorqual Great Northern and sulfur-bottom whale. The second part of the scientific name of Blue whale, musculus, can be defined as the "muscle" and "little mouse" in Latin. Blue Whale was named by Carl Linnaeus academic year 1785.

Blue whales food type
Blue whales feed primarily on krill, but studies have shown that sometimes may also swallow small fish, squid and animals that accidentally caught during a blue whales filter krill. Krill are small marine crustaceans, such as shrimp and zooplankton form. All sequences belonging to various species of Krill and krill Euphausiacea therefore sometimes referred to as Euphausiids.

Blue whales feed on a variety of different species of krill. The blue whales that live in the North Pacific will eat a lot of Euphausia pacficia example, Nyctiphanes symplex, Thysanoessa inermis, Thysanoessa longipes and Thysanoessa spinifera. A blue whales live in the North Atlantic but will feed mainly on Meganyctiphanes norvegica, Thysanoessa inermis, Thysanoessa longicaudata and Thysanoessa raschii. Blue whales inhabit the cold Antarctic waters known to have Euphausia crystallorophias, Euphausia Superba and Euphausia vallentni as their main food source.

Blue whales feeding
Blue whales feed by taking a large amount of water into its mouth and squeezing it out through the baleen plate  it mentioned that act as filters. Water is forced out of the mouth of a blue whale ventral bag and tongue. The krill is too large to pass through the plate Baleen and be swallowed by a blue whale as soon as the water has been squeezed out of his mouth.

Blue whales are always trying to find dense krill concentrations likely to receive adequate amounts of nutrients. Therefore they would normally spend their days at depths below 100 meters and feed near the surface during the night. A blue whale feeding dives are more likely to last between 10 and 20 minutes. The longest recorded dive is 36 minutes long.

Wednesday, January 30, 2013

Humpback Whale The Whalebone Whales Animal

Humpback whale classification
Humpback whales are marine mammals in Megaptera Balaenoptiidae genus and family. Megaptera novaeangliae scientific name is and that is one of the Baleen whale mentioned in Mysticeti subordo. Pope Baleen also known as whale bone whales or great whales, and differentiate yourself from the Cetacea subordo toothed whale with plates Baleen not have teeth. Baleen pancakes used to filter water.

Humpback whale ranges
Humpback whales inhabit all oceans of the world, from the Antarctic ice edge to about 65 ° N latitude. They do not live in the Baltic Sea, the Mediterranean or the Arctic Ocean. During the summer, you will find Humpbacks in cold water is located at high latitudes. They migrate to the waters of the tropical and sub-tropical that can mate and have their calves. Hump ​​back whales are mammals beruaya and annual visits to 16.000 miles (25.000 kilometers) are common. Population of the Arabian Sea but did not migrate, it remains in warm water 12 months of the year.

Humpback whale description
Humback whale body is not as thin and slender as other rorqual body, but still quite effective. Stock tail (base) narrow and slender. If you watch the whales from above, the head broad and knowledgeable, but if you even watch the whales from the side looks pretty slim. Humpbacks have 20-35 ventral groove, which extends slightly beyond the center. Slouching top of the head and also because the lower jaw bump sporting shaped buttons. This button contains one or a few stiff hair. We do not yet know for sure why the buttons and hair development, but they may give humpback whale with tactile senses. They may be similar to cat whiskers.

Humpback whale food
Humpback whales feed during the whole summer and take place on their energy available during the winter. They are skilled predators and take a wide choice of different victims, from tiny krill to herring, capelin, sand lance and large schools of fish.

Humpback whales catch prey with a direct attack, but also common for whales to stun prey by hitting the water around the prey with a powerful worm and / or fins. Humpbacks group is also known to work together in the so-called "bubble netting fish". During the bubble net fishing, Humpbacks make a bubble tube large enough to trap air around the school of fish.

Humpback whale watching
Humpbacks tend being very inquisitive and they will often approach boats and live in a small distance from them. This naturally big loss for humpback whale population during the 20th century when they were hunted as a whole from the ship, but only a few countries currently involved in the hunt humpback whale. Curiosity humpback whales today make popular pets among whale watchers. You can take part in a whale traveling in different parts of the world, including Byron Bay north of Sydney, the Bay of Biscay west France, western peninsula Snæfellsnes Iceland, Newfoundland coast and Vancouver in Canada and along the St. Lawrence River north .. In the United States, watch Humpback whales occur along the sides of the Atlantic and Pacific coast. You can for example get a whale boat in Washington, New England, Alaska and Hawaii

Wednesday, December 5, 2012

Killer Whale is Famous Animal


Killer whales (Orcinus orca), also referred to as the orca whale or orca, and less commonly as the blackfish, is a toothed whale belonging to the ocean dolphin family. Killer whales are found in all oceans, from the cold Arctic and Antarctic regions to tropical seas. Killer whales as a species have a different diet, although individual populations often specialize in particular types of prey. Some foods exclusively on fish, while others hunt marine mammals such as sea lions, seals, sea lions, and even large whales. Killer whales are regarded as apex predators, lack of natural predators.

Killer whales are very social, some population consisting of matrilineal family groups the most stable of any animal species. Sophisticated hunting techniques and vocal behaviors, which are often specific to a particular group and traffic generation, has been described as manifestations of culture.

IUCN when assessing the conservation status of orca as the lack of data due to the possibility that two or more types of killer whales are a separate species. Some locals are considered threatened or endangered due to prey depletion, habitat loss, pollution (by PCBs), capture for marine mammal parks, and conflicts with fisheries. At the end of 2005, the "southern resident" killer whale populations that inhabit British Columbia and Washington state waters placed on the U.S. Endangered Species list.

Wild killer whales are not considered a threat to humans, although there are cases of captives killing or injuring their handlers at marine parks. Killer whales feature strongly in mythology indigenous cultures, with their reputation ranging from becoming the human soul for the killer mercilessly.

A special customized killer whale black bear back, white chest and sides, and a white patch above and behind the eyes. Calves are born with a yellowish or orange tint, which fades to white. Have weight and strong with large dorsal fin up to 2 m (6.6 ft). At the back fin, have a gray "saddle patch" behind the dark. Antarctic killer whales may have pale gray almost white on the back. Very special adult killer whale is not usually confused with any other sea creature.

When viewed from a distance, teens can be confused with other cetacean species, such as the false killer whale or Risso's dolphin. Killer whale teeth are very strong and sealed enamel. Gripping jaws are powerful tools, because the upper teeth fall into the gap between the lower teeth when the mouth is closed. Front teeth inclined slightly forward and to the outside, allowing the killer whale to withstand powerful pull motion of the prey while the middle and back teeth continue to remain in place.

Killer whales are the remaining members of the largest of the dolphin family. Men typically ranges between 6 and 8 meters (20 to 26 ft) long and weighing more than 6 tons (5.9 long tons, 6.6 short tons). Women are smaller, generally ranging from 5 to 7 m (16 to 23 feet) and weighing about 3 to 4 tons (3.0 to 3.9 long tons, from 3.3 to 4.4 short tons). The biggest killer whale on record man is 9.8 m (32 ft), weighing more than 10 tonnes (9.8 long tons, 11 short tons), while the largest female was 8.5 m (28 ft), weight 7, 5 tonnes (7.4 long tons; 8.3 short tons). Calves at birth weigh about 180 kg (400 lb) and about 2.4 m (7.9 ft) long.

Large size and strength of the killer whale made among the fastest marine mammals, able to reach speeds of over 30 knots (56 km / h). Frame structure delphinid killer whale is special, but stronger. Her integumentary, unlike most dolphin species to another, marked by a growing layer of dense networks fasikula dermal collagen fibers.

Killer whale pectoral fins are large and rounded, resembling paddles. Male pectoral fins are significantly larger than females. At about 1.8 m (5.9 ft) male dorsal fin is more than twice the size of her and more of a triangular shape-tall, elongated isosceles triangle-whereas hers is shorter and more curved. Men and women also have different patterns of black and white in their genital area.

Sexual Dimorfisme also appears in the skull, adult males have long lower jaw of the female, and have greater occipital crest.
An individual killer whales can often be identified from the dorsal fin and saddle patch it. Variations such as nicks, scratches, and tears on the dorsal fin and the pattern of white or gray in the saddle patch are unique.

Published directories contain identifying photographs and names for hundreds of North Pacific animals. Photo identification has enabled the local population of killer whales to be counted each year of the budget, and have allowed an insight into the life cycle and social structure.

White killer whales occur sporadically but rare among normal killer whales, they have been seen in the northern Bering Sea and around St. Lawrence Island, and near the Russian coast.In February 2008, a white killer whale photographed 2 miles (3.2 km) off the Volcano Kanaga in the Aleutian Islands.

Killer whales have good eyesight above and below the water, good hearing and a good sense of touch. They have a very sophisticated echolocation abilities, detecting the location and characteristics of prey and other objects in their environment by emitting clicks and listening to the echo.