Monday, December 17, 2012

Clouded Leopard is Beautiful Animal


Clouded leopard (Neofelis nebulosa) is a felid found from the Himalayan foothills through mainland Southeast Asia into China, and has been classified as vulnerable by the IUCN in 2008. Total population size suspected to be less than 10,000 adults, with a decline in the population and there is no single population of more than 1,000 adults.
Sunda clouded leopard (Neofelis diardi) found in Sumatra and Borneo are genetically distinct and treated as a separate species since 2006.

Leopard fur is gray or ochreous-dark base color, most often black and extinguished by dark blackish-gray blotched pattern. There are black spots on the head, and ears black. Some fused or broken line running from the corner of the eye on the cheek, from the corners of the mouth to the neck, and along the neck to the shoulder. Patches extending directly down the spine and form a median individual in the waist.

Two large patches of dark blackish-gray hair on each side of the shoulder posterior emphasized by the dark line, which goes to the front legs and the rest came to the disorganization. Belt is characterized by dark blackish-gray spots irregular borders left long, irregular lines curved or tilted circular. These patches produce hazy pattern suggests English name from the cat. The hamster and feet are visible, and the tail is marked with spots large irregular pairs.

Melanistic leopards are rare. Tigers star has a weight between 11.5 and 23 kg (25 and 51 lb). Different women in head-to-body length from 68.6 to 94 cm (27.0 to 37 in), with a 61-82 cm (24 to 32 in) long tail. Larger males at 81-108 cm (32 to 43) with a 74-91 cm (29-36 in) long tail. High shoulders vary 50-55 cm (20 to 22 in).

Stumpy legs, with paws wide. They have very long, pierced canine teeth on the creature about three times longer basal width socket. Couple on canine teeth can measure 4 cm (1.6 in) or more.

Leopards are the most talented climbers in the cat. In captivity, they have been observed to descend tree trunks head first vertically, and place on the branch with their hind legs bent around branchings of a tree branch. They are able supinasi and can even hang down from the branches just by bending their hind legs and their tails around them. When jumping down, they still depend on the branch in this way until the last minute. They can climb on the horizontal arm with their backs to the ground, and in this position to make short jumps forward. While balancing on a thin branch, they use their long tails to direct. They can easily jump up to 1.2 m (3.9 ft) high.

Leopards have been observed to scent mark in captivity by urine spraying and head-rubbing on prominent objects. Presumably the norm used to mark their territory in the wild, although the size of their home range is not known. Like other big cats, they do not appear can purr, but they reportedly have various vocalizations, including mew, hiss, growl, groan, grunt and. Aside from the information derived from the observation leopards captivity, little is known about the natural history and behavior in the wild.

Early accounts describe them as rare, secret dwellers, arboreal and nocturnal of dense primary forest. More recent observations indicate that they may be arboreal and nocturnal as previously suspected. They can use the tree as a waste site day time but also spend a significant proportion of time in the field. Some movement during the day has been observed that they were not really but dull night. However, the time of day when they are active depending on the prey, and the level of human disturbance.

Their behavior and remote part of the night off, low density, and the fact that they inhabit dense vegetation habitats and countryside make it through leopard census and monitoring extremely difficult. As a result, little is known about their behavior and status. Information available on their ecology is anecdotal, based on local interviews and reports of several sightings.

Regional tour only been estimated in Thailand:


  • Four radio-necked people in Phu Khieo Wildlife Sanctuary from April 2000 to March 2003. Home range of two women is 25.7 km2 (9.9 sq mi) and 22.9 km 2 (8.8 sq mi), and two males 29.7 km2 (11.5 sq mi) and 49.1 km 2 (19.0 sq mi ).
  • Two are radio-necked for 1997-1999 study at Khao Yai National Park. Home range of females is 39.4 km2 (15.2 sq mi), of a man 42 km2 (16 sq mi). The two men have a core area of ​​2.9 km2 (1.1 sq mi).Little is known about the feeding ecology of leopards. Prey includes arboreal and terrestrial vertebrates good.


Pocock surmise that they are adapted to feed on herbivorous mammals in abundance enough for them to build a strong, deep penetrating bite them, evidenced by their long canine teeth. Confirmed prey species including hog deer, lemur, brush-tailed porcupines, and ground squirrels Indochina Malayan soil. Prey species are known in China, including deer and birds. Captive leopards also eat eggs and some vegetation.

Sunday, December 16, 2012

Persian Leopard Large Subspecies Animal


Persian leopard (Panthera pardus ciscaucasica syn. Panthera pardus saxicolor), also called Caucasian leopard, the largest leopard is a subspecies, and originated from eastern Turkey, Caucasus mountains, northern Iran, southern Turkmenistan, and the western part of Afghanistan. It is endangered throughout the area with less than 871 to 1.290 adults and trends of population decline.

Persian leopards large, weighing up to 90 kg (200 lb), and light in color.
Biometric data collected from 25 women and men in different regions of Iran shows the average body length of 259 cm (102 in). A young man from northern Iran weighs 64 kg (140 lb).

There has been a substantial decrease in the former step leopard in the Caucasus, which is estimated to have once covered the entire region, except for the meadow. Severe economic crisis due to political and social change that large in 1992 in the Soviet Union, along with the previous weakening of the effective protection system produces a sharp increase in the hunting of wild ungulates, leopards and persecution for the fragmentation of wildlife ranges all. In 2008, from 871 to 1.290 leopards expected to mature

  • 550-850 live in Iran, which is a fortress leopards in Southwest Asia;
  • around 200-300 survive in Afghanistan, where their status is not known;
  • around 78-90 living in Turkmenistan.
  • less than 10-13 survive in Armenia;
  • less than 10-13 survive in Azerbaijan;
  • less than 10 runs in the Russian North Caucasus;
  • less than 5 survive in Turkey, 
  • less than 5 runs in Georgia;
  • Around 3-4 held in Nagorno-Karabakh;


Persian leopards avoid deserts, areas with long periods of snow and areas close to urban development. Their habitat consists of subalpine grassland, broadleaf forest and precipitous gap from 600 to 3.800 meters (2.000 to 12.500 feet) in Greater Caucasus, and rocky slopes, alpine meadows, and sparse juniper forest in the Lesser Caucasus and Iran. Only a few small and isolated populations remain in ekoregion around. Suitable habitat in each country limited range and are most often located in remote border areas. Locals rely on immigration from source populations in the south, especially in Iran.

Saturday, December 15, 2012

Jaguar Animal


The jaguar (Panthera onca) is a big cat, cats in the genus Panthera, and is the only Panthera species found in the Americas. The jaguar is the third-largest feline after the tiger and the lion, and the largest in the Western Hemisphere. The jaguar's present rate extends from Southern United States and Mexico in most Central and South America to Paraguay and Northern Argentina. Regardless of the population is known and may breed in Arizona (southeast of Tucson), the cat has been extirpated from most of the United States since the early 20th century.

This spotted cat that resembles the leopard physically, although usually larger and more robust development and behavior and habitat features that are closer to those of the tiger. While heavy rain forest is the preferred habitat, the jaguar will range range of forest and open fields. This is because of the existence of water and it is important, along with the tiger, as a feline that enjoys swimming. The Jaguars most of the stalk-and-ambush solitary, opportunistic, a predator at the top of the food chain (apex predator). These are the types of keys, play an important role in stabilizing ecosystems and manage animal populations wanted to find. The Jaguars have a very powerful bite, even relative to other big cats. This allows to penetrate armored reptiles shell and take an unusual killing method: directly through the skull biting prey between the ears to deliver a fatal bite to the brain.

The jaguar is a near threatened species and the numbers decreased. Threats include habitat loss and fragmentation. While international trade in jaguars or their parts is prohibited, the cat is still frequently killed by humans, particularly in conflicts with ranchers and farmers in South America. Despite the decreases, the coverage is still great, considering the distribution of its history, the Jaguars have been prominent in the mythology of many Native American cultures, including that of the Maya and Aztec.

The jaguar is a compact and muscular animal. Size and weight are very different: the weight is usually in the range of 56-96 kg (124-211 lb). Larger males have been recorded to weigh 160 kg (350 lb) (roughly suit tigress or lioness), and the smallest females have low weight 36 kg (79 lb). Women typically 10-20% smaller than males. Long, from nose to base of tail, the cat varies from 1.2 to 1.95 m (3.9 to 6.4 ft). Their tail is the shortest of all the big cats, at 45 to 75 cm (18 to 30 in) long. Their feet too short, much shorter when compared with small tiger or a lion in the same weight range, but thick and strong. The Jaguars stand 63-76 cm (25 to 30 in) high at shoulders.Compared into similar colored leopard of the Old World, the cat is larger, heavier and harder to stocky in build.

More variations in size have been observed across regions and habitats, with size tends to increase from north to south. A study of the jaguar in the Chamela-Cuixmala Biosphere Park on the Pacific coast of Mexico, shows the range of only about 50 kg (110 lb), about the size of the cougar. On the other hand, the study of jaguars in Brazil's Pantanal region found average weights of 100 kg (220 lb), and weight of 136 kilograms (300 pounds) or more that are not common in older men. Forest jaguars are often darker and considerably smaller than those found in open areas (the Pantanal is an open basin wetlands), probably because of the small amount of large herbivores prey in forest areas.
Structure, stocky legs make jaguar skilled climbing, crawling and swimming.

The head is strong and very strong jaws. The jaguar has the strongest bite of all felids, capable of biting down with 2,000 lbf (910 kgf). This is twice the strength of a lion and the second strongest of all mammals after the spotted hyenas, this adaptation allows the jaguar strength to penetrate the shell of the tortoise. A comparative study of bite force adjusted to the body size as top felid, well ahead of leopards and lions and tigers. It has been reported that "an individual jaguar can drag a 360 kg (800 lb) bull 8 m (25 ft) in the jaw and bone pulverize heaviest". The jaguar hunting wild animals weighing up to 300 kg (660 lb) in dense jungle, and physically short and strong, with such an adaptation to its prey and environment.

Jaguars base layer generally tawny yellow, but can range to reddish brown and black, to a large part of the body. But white ventral area. Cats included in the roses to camouflage in the dappled light woodland habitat. Mantle various spots individually and between individual Jaguars: roses may include one or several dots, and the shape of the dots varies. The spots on the head and neck are usually compact, as in the tail, where they can combine to form a band.

While similar jaguar leopards, the stronger and heavier, and the two animals can be distinguished by their roses: roses on the mantle Jaguars larger, fewer number, usually darker, and have thicker lines and small spots in the middle of the not have leopard. Jaguars also have rounder heads and shorter, stocky legs compared to leopards.

Friday, December 14, 2012

Wildlife of Anaconda


Anaconda is a large, non-venomous snake found in tropical South America. Although the name actually applies to a group of snakes, often used to refer only to one species in particular, the common or green anaconda, Eunectes murinus, which is one of the largest snakes in the world.
Anaconda may refer to:

1. Each member of the genus Eunectes, a group of large water snake found in South America
  • Eunectes murinus, the green anaconda, the largest species, found east of the Andes in Colombia, Venezuela, Guianas, Ecuador, Peru, Bolivia, Brazil and Trinidad and Tobago.
  • Eunectes notaeus, yellow anaconda, a small species, found in the eastern part of Bolivia, southern Brazil, Paraguay and northeastern Argentina.
  • Eunectes deschauenseei, dark anaconda-see, is a rare species found in northeastern Brazil and the coast of French Guyana.
  • Eunectes beniensis, Bolivian anaconda, the species most recently set, which is found in the Department of Beni and Pando in Bolivia.

2. The giant anaconda snake myth is a very large proportion is said to be found in South America.
3. Each large snake that "crushes" its prey (see Constriction), if implemented in a looser, called anaconda.

Various theories exist about the origin of the name itself. The most widely accepted shows that originated from henakandaya Sinhala as phonetic sound very similar. However, this name is used to refer to the red vine snake, Ahaetulla pulverulenta, a species, slender arboreal grow to five feet (152 cm) and most feeds only on small vertebrates.

Another theory by Yule and Burnell (1886) based on the entries in the catalog of the Museum of Leiden Snake India (Ray, 1693), which reads: Anacondaia Zeylonensibus, id est aliorumque Bubalorum jumentorum conterens membra, which means "anacondaia from Ceylon, which is it that crushes member body buffaloes and yoke beasts. "Without a clear Sinhala connection, they suggest one of the Tamil language instead:". Yang beat elephant "Termite kondra (anaik-Konda), meaning Per National Geographic, anaconda comes from the Tamil word anaikolra , which means elephant killer.

The name was first used in English in 1768 by V. Jonasson in colorful evidence of the large snake found in Ceylon (now Sri Lanka), most likely reticulated python, Python reticulatus. Account, which explains how the snake crushes and eating tiger, full of popular misconception, but widely read at the time, giving rise to the myth of Ceylon anaconda.

Thursday, December 13, 2012

Red Wolf is Wild Animal


Red wolf (Canis lupus Rufus, before Canis Rufus) is a North American canid which once roamed throughout the Southeastern U.S.. Based on fossil and archaeological evidence, original red wolf range widely throughout the Southeast, from the Atlantic and the Gulf Coast, north of the Ohio River Valley and central Pennsylvania, and west to central Texas and southeastern Missouri. Historical habitats including forests, wetlands, and coastal meadows, where it is the apex predator. Red wolf morphological middle between the gray wolf and coyote, and recent genetic research indicates may actually be a hybrid species. Red wolf is considered extinct in the wild in 1980. 1987 see Reintroduction in northeastern North Carolina through breeding programs and animal considered successful breeding in the wild.

Red wolf standing around 66-79 cm (26-31 in) at the shoulder. The total length of 111-165 cm (44-65 in), including tail 30-43 cm (12-17 in). Weight can range from 16 to 41 kg (35 to 90 pounds), but on average about 24.5 kg (54 lb). Male red wolf about 10% larger than the female. Mantle length, rough, brown and buff colored majority in the upper body with some black along the backs. Snout long, wide nose pads and black, rufous ears, long legs, a long tail, a thick, black tips. The body is a mediator in the size of the gray wolf (Canis lupus) and coyote (Canis latrans)

Red wolf dogs started living with slate or dark gray wool with-auburn tinge visible on her head hairs (up to the name). Like mature, color changes color fans mix, chocolate, cinnamon and brown along the body and a black tipped tail, caregivers often have black hair and sometimes also serve with black or dark bar on the fore-foot. Black or melanistic individuals have occurred, the person is more general in Florida and the western region. The feather molts once each year in the winter. Moncongnya fluffy white around the lips. Red wolves generally the middle in size between coyote and gray wolf. However, proportionally long legs & big ears are two obvious features that separated from the red wolf coyote and gray wolf. Overall appearance of a more slender and elegant looking than the gray wolf.

Taxonomy of the red wolf has been debated since before the effort began in 1973 to save it from destruction. In 1971, Atkins and Dillon do research about brain Canids and confirmed its specificity and primitive features of the red wolf. Much research throughout the late 1970s focused on the morphology of red wolves came to the conclusion that the red wolf is a distinct species. In 1980, Ferrell et al. find unique alleles in Canis specimens from the red wolf range, supporting the conclusion that the red wolf is a distinct species. However, some people in the scientific community regard it as a subspecies of the gray wolf or a hybrid of the gray wolf and the coyote.

In 1992, the USFWS to do in-depth study of the literature, including their own, and concluded that the red wolf is one of its own separate species or a subspecies of the gray wolf. Many office reports, books and Web sites list red wolf as Canis Rufus but recent genetic research has opened up a new debate about the taxonomy of the two eastern Canadian wolf and the red wolf (Canis Lycaon). Wilson et al. (2000) concluded that the Eastern wolves and red wolves should be considered as sister taxa because of common ancestors going back 150,000 to 300,000 years. In addition, Wilson et al. further stated that they should be recognized as a distinct species from other North American Canids, and not as a subspecies of the gray wolf (Canis lupus). However, this conclusion has been debated, and Mammal Species of the World today their list either as a subspecies of the gray wolf.

In May 2011, an analysis of the red wolf, Eastern wolf, gray wolf, and dog genomes revealed that the red wolf is 76 to 80 percent and only 20 to 24 percent coyote-gray wolf, red wolf actually showed that more in coyote Eastern origin of wolves. This study analyzed 48,000 single nucleotide polymorphisms and did not find evidence for unique Eastern wolf or red wolf species. However, the U.S. Fish and Wildlife Service still considers valid species red wolf and plan to make no changes to the rehabilitation program.

When considered as a full species, three subspecies of red wolf initially recognized by Goldman, two of the subspecies extinct. Rufus Canis floridanus (Maine to Florida). Have become extinct since 1930 and Canis Rufus gregoryi (south-central United States) expressed functionally extinct in the wild in 1980. Canis Rufus Rufus, the third living subspecies, also serves extinct in the wild in 1980, although its status is changed to "critically endangered" when breeding red wolves were reintroduced in the eastern part of North Carolina in 1987. Current status of the population "non-essential / experimental" in North Carolina is "threatened" and a population of approximately 100 wild animals.